Hängmörat Limousinkött
Nästa utlämning den
28 FEBRUARI
kl 18-19
och efter det
MAJ
Beställ gärna i god tid
Välkomna med Er beställning av hängmörat Limousinkött från djur som är ekologiskt uppfödda på gården i Idala, Kungsbacka.
Nöt och lamm med hög kvalité
Välkomna!
Tina & Martin m familj
"Årets Nötköttföretagare i Halland 2023"
Förutom färs innehåller varje komplett låda följande detaljer. Vikterna, i kg, är ett genomsnitt på några lådor från olika djur. Beroende på hur djuret ser ut så kan dessa vikter variera, men ger i alla fall bild av vad köttlådan innehåller. Då vi ibland använder ytterligare en styckare så kan någon detalj variera.
Högrev | 2,3 | Innanlår | 2,2 |
Bringa | 1,1 | Ytterlår | 2 |
Filé | 0,7 | Grytbitar | 2,4 |
Fransyska | 2,4 | Rulle | 0,9 |
Rostbiff | 1,3 | Entrecote | 1,2 |
Bogstek | 0,8 | Ryggbiff | 1,8 |
Det här kan du beställa hos Slätthall Limousin!
Komplett köttlåda*, benfritt kött ca 32-39kg, varav färs ca 45%.
Pris 155kr/kg. Detaljerna ungefärlig fördelning enligt rutan intill.
Köttlåda detaljer, ca 19-22kg, enbart detaljer, se ungefärlig fördelning i rutan intill. Pris 189kr/kg.
Nötfärs, ca 5kg. Pris 119kr/kg (endast i mån av tillgång)
Allt ekologiskt uppfött, certifierat via SMAK, SE-EKO-03 Svenskt Jordbruk
Allt kött kommer vakuumpackat var för sig, bitarna är uppmärkta med vilken detalj det är och vikt. Samtliga vikter ovan är ungefärliga då det beror på djurets storlek.
(*får plats i ca två lådor i frysskåpet)
För närvarande har vi utlämning av vårt kött i;
FEBRUARI, MAJ, SEPTEMBER & NOVEMBER
Söker du lamm så har vi info om det i separat flik.
Varför rasen Limousin?
Vi gjorde valet att föda upp just Limousin då det är en ras som är känd för att ha ett mycket mört och fint kött.
För oss som uppfödare och även för miljön är det också en fördel att dessa djur ger en hög andel kött per djur, slaktutbyte.
Alla djur har sina egna identiteter och målet för oss är att bibehålla en besättning som är lugn och harmonisk. För oss är det viktigt med lugna djur som är vana vid människor. Inte bara för att djuren blir mindre stressade vid transport och hantering utan även för vår egen säkerhet, då stressade djur är farliga djur.
Positivt för rasen är också att kor och kvigor till största delen löser kalvningarna utan problem. Kalvarna är snabbt uppe på benen. På bilden visas 2015 års tvillingpar, endast några timmar gamla.
Tips på tillagning
När du tillagar nötköttet så beräkna att det går åt ca 100-125gram/person. Var noga med att använda termometer när du tillagar i ugn eller grillar då köttet blir som bäst vid rätt temperatur utefter om du vill ha rött, rosa eller genomstekt nötkött. Vår rekommendation är att du tillagar det så det till medium (58 grader) då man enligt oss känner smakerna som bäst!
Fryst kött/färs bör tinas långsamt för bästa resultat!
Klicka på de olika detaljerna nedan för mer info om varje del.